Gerard Rijnsdorp Architect
Reeuwijk

Bureauomschrijving

Door klein te blijven ben ik in staat op een bijna ambachtelijke manier te werken. Persoonlijk contact is even van zelf sprekend als liefde voor het vak. Met een hoeveelheid aandacht voor detail, materialen en ruimtelijke uitwerking zoals die bij grote bureau´s vaak niet mogelijk is. Bovendien wil ik mijn opdrachtgever leren kennen. Sterker nog: ik wil een persoonlijke band met mijn opdrachtgevers. Een beetje kritisch of eigenwijs mag. Met zo´n samenwerking kom je tot meer kwaliteit, meer eigenheid èn een grote klanttevredenheid. Kleinschalig bouwen en plezier in het maken van een ontwerp dat helemaal kloppend is. Op zo´n manier krijgt een opdrachtgever een ontwerp zoals deze het zelf zou hebben getekend als hij ook architect was.

Referentieprojecten

Villa Lecksdijk - Reeuwijk (2008)
 • Over dit project
  Het woonhuis aan de Lecksdijk ligt midden tussen de Reeuwijkse plassen. Het ontwerp van het huis aan de Lecksdijk is niet historiserend. De vorm is geleend van watervogels, de kleur van het riet, de lucht en de wolken, het water en de golven. Door de hoge ruimtes en grote glasvlakken is de ruimte en de lucht het huis binnen gehaald.
Vrijstaande woning Villapark Waterrijk - Woerden (2007)
 • Over dit project
  Een vrijstaande woning met zoveel mogelijk uitzicht op een lange diepe tuin (hobby tuinieren). De keuken, eetkamer en woonkamer zijn daarom telkens iets ten opzichte van elkaar verschoven. Alle ruimten zijn gegroepeerd om de centrale hal die doorloopt naar de verdieping. Op de verdieping is dit een grote extra speelruimte.
Villa Platteweg - Reeuwijk (2013)
 • Over dit project
  Een villa op een eiland in de plas Elfhoeven en aan de Platteweg. De vertrekken liggen gegroepeerd rondom een centrale vide met glazen wanden en een glazen dak met PV-cellen. Door de grote glazen ruiten wordt het uitzicht op de plas onderdeel van het interieur. Om dit effect te versterken lopen het schoon Kolumba-metselwerk door naar binnen.
Twee huizen Woerden - Woerden (2008)
 • Over dit project
  Buren kochten in het plan Waterrijk te Woerden van West 8, twee kavels om buren te blijven. Monique houdt van koken en lekker eten, René van ruimte daarom heeft hun huis een grote vide en woonkeuken. Frank drumt, en Monique ruimt alles netjes op, daarom een extra geïsoleerde drumkamer op het dak, inloopkasten en een archief.
Zomerwoning Reeuwijk - Reeuwijk (2005)
 • Over dit project
  De begane grond heeft aan drie zijden schuifpuien, en een lang raam bij de iets uitgebouwde keuken. Boven is een badkamer een ouderslaapkamer, en een kamer voor de drie kinderen, met vriendjes. De buitenzijde bestaat behalve uit de Iroko puien en kolommen, uit fijn bezaagd western red cedar delen, en een zinken dak.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88