Sparc Architecture
Enschede

Bureauomschrijving

Sparc Architecture is een jong architectenbureau met een vestiging in Enschede met landelijk werkgebied. In al onze ontwerpen staan de opdrachtgever, zijn eisen en wensen, en de locatie centraal. Doordat er door zowel een interieurarchitect als een architect aan een ontwerp wordt gewerkt ontstaat er een gebouw dat één geheel vormt. Exterieur, interieur en locatie zijn volgens Sparc onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door een woning te ontwerpen dat slim gebruik maakt van natuurlijke elementen (zon, wind, regen) en door duurzame materialen toe te passen ontstaan woningen met lage energiekosten en een prettig en gezond binnenklimaat.

Referentieprojecten

Duurzaam houtskelet woning met kantoor - Enschede (2011)
  • Over dit project
    Een woning met inpandig kantoor, volledig gebouwd in ecologische materialen als hout, houtvezelisolatie en leemstuc. Door toepassing van natuurlijke luchtstromen wordt warme lucht door de 'schoorsteenwerking' uit de woning getrokken. Daarnaast heeft de woning enkele technische toepassingen als netvrijschakelaars en ademende buitengevels.
vrijstaande stadsvilla - Enschede (2011)
  • Over dit project
    Vrijstaande stadsvilla ontworpen met oog voor toegankelijkheid en levensloopbestendigheid. Deze woning heeft een slaapkamer en badkamer op de begane grond. Op de verdieping zijn 3 slaapkamers, een badkamer en een zeer riant dakterras aanwezig. De zolderkamer heeft een klein balkon.
statenpand - Enschede (2010)
  • Over dit project
    Woning met aandacht voor low-tech duurzaamheid. In het midden van de woning is een vide over 3 bouwlagen gemaakt. De dakramen fungeren als 'schoorsteen', warme lucht wordt de woning uitgetrokken. Deze woning is levensloopbestendig ontworpen: slaapkamer en badkamer kunnen in de toekomst zeer eenvoudig op de begane grond worden gerealiseerd.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88