HM Architecten BV
Amsterdam

Bureauomschrijving

HM Architecten heeft dertig jaar ervaring met alle facetten van architectuur, gebiedsontwikkeling en interieur. Wij adviseren in de initiatieffase, ontwerpen en begeleiden de uitvoering van zowel kleine als grootschalige projecten op het gebied van woningbouw en utiliteit; zowel nieuwbouw, herbestemming, renovatie, restauratie als interieur. Onze aanpak is gebaseerd op duurzaamheid, innovatie en culturele sensitiviteit. We hechten veel belang aan goede communicatie, gezamenlijke oplossingen en punctualiteit.

Referentieprojecten

Villa Ouborg - Amsterdam (2006)
  • Over dit project
    Het ontwerp van Villa Ouborg, een particulier woonhuis in Amsterdam, verwijst naar Het Nieuwe Bouwen(1920-1960): ‘licht, lucht en ruimte’, dat kenmerkend is voor de buurt waarin het huis ligt. Met name in de hoofdwoonruimte zijn deze kwaliteiten ruimschoots aanwezig doordat er zo min mogelijk begrenzingen zijn.
Villa Minervalaan - Amsterdam (2001)
  • Over dit project
    De wens van de opdrachtgever was een woning met veel glas zodat ook op sombere dagen het kunstlicht binnen niet aan hoeft. Deze wens werd wel genuanceerd door de eis dat de woning voldoende privacy zou bieden. De wens voor licht en ruimte wordt ingevuld door de hoofdwoonruimte (woonkamer-eetkamer en keuken) zo min mogelijk begrenzingen te geven.
De Bongerd fase 2 - Amsterdam (2012)
  • Over dit project
    Voor de uitwerking van fase 2 van de Bongerd is door de stedenbouwkundige supervisor als concept het “Tuindorp van de 21e eeuw” voorgesteld. De identiteit van het Tuindorp wordt gevormd door de balans tussen collectiviteit en individualiteit en in een aantal typische kenmerken met betrekking tot vormgeving en materialisering.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88