DaF-architecten
Rotterdam

Bureauomschrijving

DaF-architecten is een maatschap van ir. Daan J.J. Bakker en ir. Catherine M. N. Visser en bestaat sinds 1996. DaF-architecten onderscheidt zich door een onderzoekende en tegelijkertijd vakmatige benadering. Ontwerpen combineren concrete randvoorwaarden, zoals budget, functionaliteit, gebruik, ecologie en archeologie, met een geëigende vormgeving. Dit heeft zowel geresulteerd in de publicatie van een boek over catalogushuizen, als in het ontwerp van een eigen "catalogushuis". Dit "Wat-je-Wil" huis is ontworpen op basis van de ruimtelijke kwaliteiten van een verbouwde boerderij en is tot nu toe 2 keer gerealiseerd. Ook heeft DaF de afgelopen 15 jaar voor diverse particulieren woonhuizen ge- en verbouwd.

Referentieprojecten

Wat je Wil huizen - Drimmelen en Den Haag (2004)
  • Over dit project
    Het Wat-je-Wil huis is een vernieuwende interpretatie van de boerderij met een bijzonder uiterlijk en interieur. Aan de voorzijde is de entree, de keuken en de bijkeuken, aan de achterzijde bevind zich de woonkamer, de deel, georiënteerd op de tuin onder een spectaculair dubbel hoog gevouwen dak.
Verbouwing "Huis in het bos" - Berg en dal (2007)
  • Over dit project
    Door de verbouwing en uitbouw wordt het huis geopend naar de tuin. Het studeerhuis achterin de tuin vormt een plek voor afzondering. De woning is ingrijpend getransformeerd door de organisatie te draaien. De centrale zone bevat de keuken, de eetkamer en de logeerkamer. Verlaagd in de uitbouw is op het niveau van de tuin de nieuwe woonkamer.
25 Eigenwijze erfwoningen - Utrecht (2004)
  • Over dit project
    Uitgangspunt bij de architectuur van de woningen is de keuzevrijheid van de toekomstige eigenaren. Door de sterke basisvorm (het huis met een kap) en de vormgeving en materialisatie van de toevoegingen (entree, goot, aanbouwen en berging), blijft het ontwerp één geheel. Ook na oplevering is zo een aanzienlijke uitbreiding in m2 mogelijk.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88