Schrauwen Architecten
Amsterdam

Bureauomschrijving

Ideeën en dromen van opdrachtgevers vormen de basis van de ontwerpen; het zijn inspiratiebronnen om tot bijzondere architectonische oplossingen te komen. Schrauwen Architecten heeft een heel eigen werkwijze ontwikkeld waarbij architect en opdrachtgever samenwerken om een gedeelde ambitie te bereiken: het realiseren van een droomhuis. Bij het werken met particulieren zijn wij niet alleen verantwoordelijk voor het ontwerp. Wij begeleiden en adviseren de opdrachtgever tijdens het hele traject van ontwikkeling, ontwerp en uitvoering. Opdrachtgevers kiezen ons niet alleen om de stijl van de ontwerpen maar ook vanwege de complete aanpak en dienstverlening.

Referentieprojecten

Stadsvilla - Borneo Sporenburg - Amsterdam (1999)
  • Over dit project
    De woning is smal en diep en gelegen aan een binnenhaven. Om binnen de grote woning een compact gebruik mogelijk te maken is de woning in twee delen gesplitst: beneden de werk/hobby-ruimten en boven de woonfuncties. Het bovenhuis bevat een dubbelhoge inpandige serre. Het stoere materiaalgebruik refereert aan de vroegere havenfunctie van het gebied.
A Casa cor de Rosa - Nieuw Leyden - Leiden (2008)
  • Over dit project
    Het ontwerp voor 'A Casa cor de Rosa' (het roze huis) komt voort uit de ideeën van de opdrachtgevers: een ruim en open huis waarin koken en samen eten centraal staan. Inspiratie kwam van Zuid Amerikaanse gebouwen, kleuren en materialen. Kern van het ontwerp is de verzonken dakbouw, een soort verborgen roze huisje.
Woonhuis - Nieuw Leyden - Leiden (2009)
  • Over dit project
    Achter de op het eerste gezicht wat streng ogende gevel openbaart zich een bijzondere woning: in ruimtelijkheid (een split-level rondom een hoge centrale ruimte) en in de variatie in licht en uitzicht achter de houten lamellen. De woning oogt als een 21e eeuw grachtenpand, geheel opgebouwd uit hout met als bijzonder element de beweegbare elementen.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88