Bastiaan Jongerius Architecten
Amsterdam

Bureauomschrijving

We zijn een architectenburo sinds 1996 en we geven inhoud aan het ontwerpproces en het bouwproces, vanaf de eerste schets tot aan de oplevering. We pogen, met niet aflatende inzet en toewijding, bij elk project de specifieke achtergronden van een opdracht te ontdekken en te reageren op wat ons bezighoudt. Dit zijn een veelheid van uiteenlopende onderwerpen, van een verhaal van een passant op de locatie tot het door ontwikkelen van een materiaaltoepassing. Met onderzoek en studie tasten we de (on)mogelijkheden af en voeden het ontwerp met een thema of een gelaagdheid van thema's. Bastiaan Jongerius architecten vatten we als zodanig op als een denktank voor het realiseren van plezierige en nuttige gebouwen.

Referentieprojecten

elandshof 6 woningen, Elandsstraat 133-135 - Amsterdam (2011)
  • Over dit project
    Aan de Elandsstraat liggen twee panden die zorgvuldig zijn opgenomen in het bestaande gevelbeeld. Hierachter bevindt zich een binnenhof met drie paviljoenachtige woningen. Het hof is het sociale hart van het project. Zes huishoudens hebben zich in dit plan verenigd in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap.
muziekhuis IJburg, Edward Wrightstraat 13 - Amsterdam (2008)
  • Over dit project
    Dit project bestaat uit een woning op Steigereiland. De opdrachtgevers van dit project zijn twee muzikanten die de mogelijkheid wilden hebben om in het midden van de woning een huisconcert te kunnen geven. Het kloppend hart is de dubbelhoge ruimte en daarnaast verspringende vloervelden om de zichtlijnen naar het muziekgezelschap te begeleiden
verbouwing bollenschuur, Vuursteeglaan 11 - Lisse (2007)
  • Over dit project
    Bij dit project is een bollenschuur in Lisse verbouwd tot woonhuis. In 2010 heeft dit project de Zwarte Tulp Prijs ontvangen. De bollenschuur verbindt de bedrijvigheid van toen met het wonen van deze tijd. Het ontwerp speelt met het gesloten karakter van een bollenschuur en verrast.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88