Arc2 architecten
Almere

Bureauomschrijving

Arc2 architecten is een innovatief bureau dat originele huizen voor particulieren ontwerpt. In de visie van architect Gert-Jan de Jong is architectuur een combinatie van drie belangrijke ingrediƫnten: ruimte, constructie en context. De Jong: 'Ik creƫer graag inspirerende ruimtes waar mensen zich comfortabel voelen en uitgenodigd worden om te genieten van het mooie uitzicht op tuin of landschap. De wensen en dromen van opdrachtgevers vormen het startpunt van het ontwerpproces. Ik vind het boeiend om de motieven van de opdrachtgever te combineren met onze ideeen over het ontwerp en maak ik gebruik van de mogelijkheden die een locatie te bieden heeft.'

Referentieprojecten

Villa voor Trompettist - Almere (2010)
  • Over dit project
    In een nieuwe woonwijk aan de Noorderplassen is een villa ontworpen voor een trompettist. Het woonhuis is volgens het cradle-to-cradle principe gebouwd en afgewerkt met natuurlijke materialen en een houten gevel. Het ontwerp is bekroond met het eerste Q-label voor duurzaam gebouwde woning in Almere.
Casa Mirador - Almere (2012)
  • Over dit project
    Aan het Markermeer is een villa ontworpen voor een echtpaar. Het huis heeft aan de voorzijde een spectaculair uitzicht over het Markermeer en het aanliggende natuurgebied. In het ontwerp komt dit tot uiting door de woonkamer op de derde verdieping met een groot glazen 'oog' dat uit het volume van het huis steekt. Casa Mirador, huis met uitzicht.
EarthLodges - Almere (2012)
  • Over dit project
    In een natuurgebied komen een aantal logies die worden ingebed in een aarden wal. De verblijven zijn zelfvoorzienend en worden op een duurzame wijze van stroom en warmte voorzien. Ze worden geexploiteerd in combinatie met een restaurant. De EarthLodges hebben alle een ander thema geinspireerd door diersoorten die in de regio leven.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88