Jos Roodbol Architekt
Amsterdam

Bureauomschrijving

Bij ons staat het proces centraal. Van de eerste gesprekken tot de laatste oplevering. De klant wordt bij alles intensief betrokken. De wensen en eisen van de klant vormen de kern van elk ontwerp. Wij werken die verder uit met maquettes en 3d modellen om alles ruimtelijk inzichtelijk te maken voor alle betrokken partijen. Het bureau bevindt zich in het centrum van Amsterdam en is opgericht in 1996. Jos Roodbol (1959) studeerde bouwkunde in Delft (1977-1984) en woonde en werkte in Parijs (1982-1983) en Tokio (1984-1986).

Referentieprojecten

Ouborg - Amsterdam (2012)
  • Over dit project
    Het ruimtelijk programma maakt een open plattegrond mogelijk met in elkaar overlopende ruimtes. De entree tot de woning bevindt zich aan de voorzijde achter een twee verdiepingen hoge spleet in het metselwerk en wordt bereikt via een kleine rood gestucte patio. Het metselwerk is hier op ambachtelijke wijze opengewerkt.
Hondecoeterstraat - Amsterdam (2008)
  • Over dit project
    Waar voorheen een bouwvallige garage stond is een atelier gebouwd over twee verdiepingen. Er zijn verschillende soorten glas toe gepast afhankelijk van de relatie van het gebouw met de omgeving: transparent aan de voorzijde, reglit stroken aan de zijkant en gematteerd in de schuine delen van het dak aan de achterkant.
Waterwoning IJburg - Amsterdam (2009)
  • Over dit project
    Speciale aandacht is gegeven aan het ontwerp van het trappenhuis. De trappen draaien in verschillende richtingen. In antwoord op de wens van de opdrachtgever om geen steile, rechte trappen toe te passen vormen de trappen nu een voortzetting van de ruimte in plaats van een functionele verbinding tussen verschillende verdiepingen.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88