Mirck Architecture
Amsterdam

Bureauomschrijving

Wij zijn een fris en pragmatisch bureau met veel kennis van bouwkunst en bouwkunde. Vier architecten en bouwkundigen sturen alle bouwplannen door alle fases van het ontwerp- en bouwproces, van schetsontwerp tot en met directievoering en oplevering. We hebben ons sinds 2003 gespecialiseerd in het realiseren van unieke wensen tot unieke huizen. Daglicht heeft een prioriteit in onze architectuur. Dit is duidelijk te zien in de (namen van de) referentiehuizen hieronder. Foto's van Katja Effting (www.katjaeffting.nl)

Referentieprojecten

Daylighthouse 2 - Almere (2011)
  • Over dit project
    Een fascinerende locatie vroeg om een bijzonder hoekhuis. Het huis staat naast een groot moeras en de bewoners kijken vrij uit over het IJsselmeer. Het gewenste programma en de kavel maakte het mogelijk om een zeer compact gebouw te ontwerpen. Het is een kubus van 9 bij 9 bij 9 meter, die zichtbaar onderhevig is aan velerlei invloeden.
Double House - Nootdorp (2009)
  • Over dit project
    Twee huizen in één. Dat is het resultaat van strenge stedenbouw en de wens van een gezin om de kinderen een eigen huis te geven. Twee gelijkwaardige archetypische bouwdelen zijn schuin uit elkaar getrokken. De tussenruimte biedt licht, zicht en dynamiek. Samen met de verschillende gevels krijgt de binnenruimte een verrassend rijke variëteit.
Daylighthouse 1 - Almere (2007)
  • Over dit project
    Een omvangrijk en gelijkvloers woonprogramma heeft de grenzen opgezocht van een grote kavel in de nieuwe wijk Overgooi. Het resultaat is een vierkante plattegrond van circa dertig bij dertig meter. Buiten benadrukt door een massieve muur. Binnen een verrassende variëteit aan open ruimtes door een kolommenstructuur en een sheddak.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88