vanSteen architect
Amsterdam

Bureauomschrijving

vanSteen architect is een klein compact architectenbureau, waar het ontwerpproces in dialoog verloopt met de opdrachtgever en verantwoordelijk wordt omgegaan met de gestelde financiële kaders. Mijn persoonlijke interesse en ambitie als architect is het zorgvuldig inpassen en ‘maken’ van gebouwen en interieurs in de breedste zin van het woord; van onderzoek en eerste schets tot en met het laatste technische detail. Het gebruik en de beleving spelen hierbij een centrale rol. Slimme concepten in combinatie met economisch gebruik van materialen zorgen daarbij voor dierbare architectuur. Passie, plezier en professionaliteit zijn mijn drijfveren en dat wil ik delen met mijn opdrachtgever in het ontwerp- en bouwproces.

Referentieprojecten

boshuis - Voorschoten (2011)
  • Over dit project
    Dit boshuis ligt diep in een bosperceel. De duidelijk herkenbare dakvorm is gesloten maar laat wel licht door middels het open lattenwerk. Aan de boskant is het huis transparant, de structuur van de boomstammen zet zich voort in de houten gevelkolommen van het huis, hier is het letterlijk wonen tussen de bomen.
drijf in huis - Amsterdam (2011)
  • Over dit project
    Het Drijf-in huis heeft 2 zijden: een staatzijde en een waterzijde. De 2 gevels programmeren deze specifieke zijden: de straatgevel bevat een inpandige garage en de watergevel heeft een inpandig boothuis. Hier drijf je letterlijk je huis in en uit. Dit huis kan behalve in hout ook uitgevoerd worden in metselwerk al of niet in combinatie met hout.
laanhuis - Voorschoten (2011)
  • Over dit project
    Het Laanhuis is opgevat als één gebaar: wand en dak lopen in elkaar over en zijn van hetzelfde materiaal (metselwerk). Aan de laanzijde heeft het huis een stevig front met entree en aan de zuid-west zijde een grote glazen gevel om volop van het landelijke uitzicht te genieten. Om warmteoverlast tegen te gaan is hier een dakoverstek gemaakt.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88