JoustraReid architecten BV
Amsterdam

Bureauomschrijving

Maatwerk is een vak apart. Een goede relatie met de opdrachtgever is van cruciaal belang. Een wederzijds vertrouwen en kritische dialoog zorgen ervoor dat een ontwerp een goed doordacht gebouw wordt, het moet zijn gebruikers behagen. Met ons werk zoeken wij een verwantschap met de plek en de plaatselijke architectuur. Dit resulteert in een herkenbaar doch eigentijds beeld. Wij komen graag kennismaken en dromen bespreken. JoustraReid architecten is opgericht in 1998 door Nynke Joustra en Stephen Reid. Het heeft een divers portfolio en is gewaardeerd met meerdere prijzen. Het bureau bestaat uit een enthousiast gemotiveerd team met 7 architecten, interieurarchitecten en ingenieurs. Het kantoor is gevestigd op Keizersgracht 117 Amsterdam.

Referentieprojecten

Villa in Aerdenhout (nieuwbouw) - Aerdenhout (2007)
  • Over dit project
    De nieuwe villa aan de Spiegelenburghlaan harmonieert met zijn omgeving door een eigentijdse interpretatie van het aanwezige palet aan materialen. Het huis gaat de dialoog met zijn historische omgeving aan zonder te historiseren. Hierbij worden ambachtelijke bouwmethoden zoals riet en nieuwe technieken bijvoorbeeld gelijmd glas gecombineerd.
Jagershuis landgoed Gunterstein (restauratie en nieuwbouw) - Breukelen (2012)
  • Over dit project
    Het Jagershuis op het landgoed Gunterstein te Breukelen is een rijksmonument. Met het nieuwe bijgebouw vormt het een ensemble gegroepeerd om de grote Sequoia die op het terrein staat. De toegepaste elementen en kleurgebruik harmoniƫren met de lokale boerderijen in de Vechtstreek waarbij nieuwe ingrepen een duidelijk hedendaagse uitstraling hebben.
Herenhuizen en grachtenpanden (renovatie en interieur) - Amsterdam en Haarlem (div.)
  • Over dit project
    Wij hebben met veel plezier aan de gerealiseerde projecten gewerkt. De fotoreeks laat een korte selectie van werken en nieuwe energieconcepten zien. De projecten hebben gemeen dat er gezocht wordt naar een integraal concept waarbij de bestaande kwaliteiten- en hoogwaardige elementen en de nieuwe, eigentijdse ingrepen elkaar complimenteren.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88