Puister Deneke architecten
Haarlem

Bureauomschrijving

Ons bureau: Puister Deneke architecten is in 1998 opgericht door Jaap Puister ( interieurarchitect en architectuurhistoricus) en Jack Deneke (architect). Naast woningbouw ontwerpen wij onder andere veel voor de kinderopvang. Onze ervaring: Op verschillende plaatsen in Nederland hebben wij projecten gedaan met particulier opdrachtgeverschap. Variƫrend van de "traditionele" een-op-een opdracht tot collectief particulier opdrachtgeverschap. In dit verband is het project "om de Haenen" in Breda vermeldenswaardig. De woonwijk is door het bewonerscollectief gestalte gegeven. Via een prijsvraag zijn wij geselecteerd voor het realiseren van 3 van een cluster van 15 verschillende woningen.

Referentieprojecten

Om de Haenen - Breda (2005)
  • Over dit project
    Het ontwerp is in het kader van de prijsvraag "particulier opdrachtgeverschap Om de Haenen" te Teteringen tot stand gekomen. De woning ligt op een van de vijf hoeken van het plangebied. Er zijn op strategische plaatsen raamopeningen gemaakt, zoals het hoekraam bij de overdekte entree en de grote glasvlakken bij het terras.
Pijlslaan 77 - Haarlem (2002)
  • Over dit project
    De woning ligt vlak bij een spoorwegovergang in Haarlem en is zo vormgegeven dat het geluid van spoor- en wegverkeer zowel in de woning als in de tuin geen overlast veroorzaakt voor de bewoners. De gevels aan de spoor- en straatzijde zijn daartoe gesloten en massief gemaakt, de gevels aan de tuinzijde zijn juist transparant en licht.
Uitbreiding woonhuis - Amsterdam (2007)
  • Over dit project
    Een L-vormige keuken verbindt de garage en het woonhuis aan de Maxwellstraat in Amsterdam. Het dak van de uitbreiding steunt op slanke kolommen en de ramen lopen rondom tot aan de dakrand, waardoor de ruimte groot, hoog en licht ervaren wordt. Aan de straatzijde weren houten lamellen nieuwsgierige blikken van passanten.
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 70 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 77 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 78 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 79 Notice: Undefined variable: currentkey in /home/deregie.nl/public_html/particulierzoektarchitect/application/modules/guest/controllers/ArchitectController.php on line 88