Starterswoningen Fenicie


Provincie: Flevoland
Gemeente: Almere
Wijk: Almere Poort
Opdrachtgever: Verwelius Projectontwikkeling
Architect: De Loods
Overige partijen:
Programma: 44 woningen/appartementen in mede-opdrachtgeverschap

In de wijk Europakwartier in het nieuwe stadsdeel Almere Poort ontwikkelt Verwelius Projectontwikkeling in samenwerking met De Regie een bijzonder project. Aan de Europalaan wordt het appartementencomplex Fencië gerealiseerd waarin 44 starterswoningen via mede-opdrachtgeverschap worden ontwikkeld.

Bij mede-opdrachtgeverschap hebben toekomstige bewoners vergaande invloed op het ontwerp en de inrichting van hun woning maar blijft de hoofdverantwoordelijkheid bij de hoofdontwikkelaar. En als je budget beperkt is (€130.000,- VON, prijspeil 2006) dan is dat wel zo prettig.

De Regie ontwikkelt voor Verwelius de methodiek bij dit project van het mede-opdrachtgeverschap. Om een succesvol project in mede-opdrachtgeverschap te realiseren is het van belang dat beide \”opdrachtgevers\” goed weten wat zij van elkaar mogen verwachten. Daarnaast zal De Regie de werving van de toekomstige bewoners verzorgen en hun begeleiden tijdens het ontwikkelingstraject.

Inmiddels is de bouwaanvraag ingediend en daarmee is het traject mede-opdrachgeverschap afgerond. Verwacht wordt dat na de zomervakantie 2008 gestart wordt met de bouw. Meer informatie is beschikbaar via www.fenicie.nl

24822e86551341.jpg24822e8659a6a1.jpg24822e865e888b.jpg