CPO Procesbegeleider

De Regie is al sinds haar oprichting in 1996 werkzaam als CPO procesbegeleider. Wij focussen ons in CPO-projecten op de procesaspecten, zoals de procesaanpak, de projectorganisatie, de wijze van besluitvorming en de financiële en juridische aspecten. Wij ondersteunen bouwgroepen ook regelmatig bij het voeren van overleg of onderhandelingen met de gemeente of andere partijen en bij het selecteren of contracteren van een architect, adviseur of aannemer. De (woon)ambities van de (toekomstige) bewoners en gebruikers staan in onze werkwijze altijd centraal.

Natuurlijk zijn de meeste bouwgroepen primair gericht op het realiseren een zo aansprekend mogelijk inhoudelijk resultaat tegen een zo scherp mogelijke prijs. Daar ligt meestal de focus. De bouwgroepen die in het verleden een eigen (woning)bouwproject realiseerden, weten inmiddels echter als geen ander hoe belangrijk het proces in CPO-projecten daarvoor is. Als opdrachtgever hebben zij er alle belang bij dat het proces goed op orde is en dat de potentiële kansen die CPO-projecten bieden, zoveel mogelijk worden verzilverd. Hoe beter CPO-projecten worden voorbereid en uitgevoerd, hoe groter de mogelijkheden zijn om de voordelen van CPO te benutten.

Wij vinden het als CPO procesbegeleider iedere keer weer een leuke uitdaging om bouwgroepen op maat te ondersteunen bij het realiseren van hun doelen. Wij doen dat in de praktijk vooral door onze kennis en ervaring op het gebied van projectontwikkeling en collectief particulier opdrachtgeverschap gericht ter beschikking te stellen. Het is geweldig er iedere keer getuige van te kunnen zijn dat bouwgroepen gaandeweg steeds beter in hun rol als opdrachtgever groeien en na verloop van tijd grotendeels zelfstandig in staat zijn hun project aan te sturen.