Advisering uitgifte zelfbouwlocaties Dordrecht – Stadswerven


De gemeente Dordrecht wil de komende jaren ieder jaar een aantal nieuwe zelfbouwlocaties op de markt brengen. Het Team Zelfbouw van de gemeente bereidt deze opgave voor en begeleidt de uitvoering. De Regie is door de gemeente ingeschakeld om dit Team bij de uitgifte van de eerste drie locaties in 2014 te adviseren en ondersteunen.

Wonen aan het water met de historische binnenstad op loopafstand. Dat maakt wonen in Stadswerven zo bijzonder. Eens vierde de scheepvaartindustrie hier hoogtij. Aan die periode herinneren nog de kraanbaan en de Biesboschhal, die nu als tentoonstellingsruimte in gebruik is. In dit gebied, op de kop van De Staart, verrijst de komende jaren een nieuwe woonwijk.

Stadswerven ligt in het verlengde van de Dordtse binnenstad. Een voetgangers- en fietsbrug verbindt straks de nieuwe wijk met het centrum. In de bebouwing zal de bijzondere sfeer van de binnenstad tot uitdrukking komen. Dat gebeurt onder meer door het toepassen van gesloten bouwblokken, een pandgewijze opbouw en wisselende gevelbreedtes en bouwhoogten.
Voor zelfbouw zijn 16 kavels beschikbaar.

252ce775b465eb.jpg